JM's homepage - 37

Some examples, part 4

 1. NRC Handelsblad, 17 augustus 2002, 'Eenvijfde vluchten Europa vertraagd', Economie.
  Ongeveer 18 procent van de Europese vluchten vanaf Schiphol waren het tweede kwartaal van dit jaar vertraagd. De gemiddelde vertragingsduur was 37 minuten. Dat blijkt uit cijfers van de Association of European Airlines (AEA), waarbij de meeste Europese vliegmaatschappijen zijn aangesloten. De AEA onderzocht 27 Europese vliegvelden. Schiphol staat op de 16e plaats, voor Heathrow in Londen en Charles De Gaulle in Parijs. De luchthaven met de minste vertragingen was Oslo. De meeste oponthouden deden zich voor in Dublin.
 2. NRC Handelsblad, 2 augustus 2002, 'Mysterieuze val van rand blijft onopgelost', Economie.
  Een Zuid-Afrikaanse onderzoekscommissie is er niet in geslaagd om dé oorzaak te vinden voor de dramatische val van de nationale munt eind vorig jaar. De rand verloor in een paar maanden tijd 37 procent van de waarde. President Mbeki sprak in januari over `dubieuze' transacties die de rand onderuit zouden hebben gehaald.
 3. Aankondiging, 'Petite Messe Solenelle - Gioacchino Rossini (1792-1868)'.
  [...] De Italiaanse componist Gioacchino Rossini ging in 1804 piano, cello en contrapunt studeren aan het conservatorium in Bologna. Tussen 1810 en 1829 schreef hij 37 opera's, waarbij hij echter wel oudere werken bewerkte tot nieuwe opera's. Toen Rossini 37 jaar was sloot hij abrupt zijn carrière als operacomponist af. De laatste 39 jaar van zijn leven leidde hij een teruggetrokken bestaan. [...]
 4. NRC Handelsblad, 22 juli 2002, 'Wrak vliegtuig na 37 jaar gevonden', Buitenland.
  De Costa-Ricaanse regering heeft mogelijk een in 1965 vermist vliegtuig gevonden. Het vliegtuig, een jet van de Argentijnse luchtmacht met 69 mensen aan boord, verdween in het Costa-Ricaanse luchtruim, maar werd nooit gevonden. Vier boeren hebben nu in de bergen, op zes uur van een bewoond dorp, resten van het toestel gevonden.
 5. NRC Handelsblad, 1 juli 2002, 'Beef', Jan Vollaard.
  De hese stem van zanger Pieter Both van de Nederlandse reggaegroep Beef stemt tot grote vrolijkheid. Niet omdat hij op een lollige manier zingt, maar omdat hij de zonnige natuur van de Jamaicaanse reggaemuziek ten volle doorgrond heeft. Na het debuutalbum Flexodus dat de invloed van Bob Marley & the Wailers hoog in het vaandel droeg, komt het zestal op het titelloze Beef alweer een stapje dichterbij Kingston. Het weldadige korte album (waarom zou een perfecte popplaat langer moeten duren dan 37 minuten?) werd opgenomen in Londen met de van UB40 bekende producer Bitty McLean en de Jamaicaanse blazersgroep The Matic Horns.
 6. NRC Handelsblad, 10 augustus 2002, 'Gratis poedelen'.
  [...] Peuter-, pieren- of kinderbadje, speelvijver: de namen voor gratis badjes in Nederlandse gemeenten, voornamelijk steden, zijn zeer divers. De meeste bassins dateren uit de jaren vijftig en zestig. En wat blijkt? Utrecht is badplaats bij uitstek. De gemeente onderhoudt maar liefst 37 peuterbadjes. Amsterdam en buurgemeente Amstelveen volgen op afstand met ieder een kleine tien bassins. [...]
 7. Spits, 27 augustus 2002, 'Firma's gewantrouwd'.
  [...] Nergens in de onderzochte landen is het vertrouwen zo laag als in Nederland. Denemarken staat op dit onderdeel aan de top, met 37 procent. Gemiddeld wereldwijd is dit 9 procent. [...]
 8. Algemeen Dagblad, 31 augustus 2002, 'Economie belicht; Noord-Zuid', Eric van Damme.
  [...] Wat de bouw in Nederland doet, doet het kartel van rijke landen wereldwijd. Het gemiddelde inkomen in de rijkste 20 landen is 37 keer zo hoog als dat in de armste 20, een verhouding die in de laatste 40 jaar is verdubbeld. [...]
 9. Signs, 2002, Written by M. Night Shyamalan.
  Tracy Abernathy: I swore 37 times in the last month. I said the 'f-word' a couple of times, but it was mostly 'shit's and 'bastard's. Oh, is the word 'douchebag' a swear?
  Father Graham: I suppose it would depend on the context.
  Tracy Abernathy: How about "John you're a douchebag for sleeping with Barbara"?
  Father Graham: It's a swear.
  Tracy Abernathy: Oh, well then it's not 37 times it's 71 times.
  [...]
  Father Graham: I don't want you kids ever with Tracy Abernathy alone. Understand?
 10. Haarlems Dagblad, 4 september 2002, 'Ongeluk ondanks borden'.

  Foto: Frans Roomer

  Haarlem - Ondanks zes waarschuwingsborden op het spoorwegviaduct over de Korte Verspronckweg reed een heftruckchauffeur zich dinsdagmiddag muurvast. De man vergiste zich in de hoogte van het viaduct en kwam klem te zitten. Door de aanrijding reden er een uur lang geen treinen tussen Haarlem en Beverwijk. De Nederlandse Spoorwegen wilde zeker weten of het viaduct niet door de klap was beschadigd. Ook tussen Uitgeest en Beverwijk reden hierdoor minder treinen.
  Voordat de NS het viaduct onlangs voorzag van in totaal 13 waarschuwingsborden reden te hoge vrachtwagens volgens buurtbewoners met 'grote regelmaat' tegen het viaduct aan. Veel chauffeurs merkten het 'eenzame' bord niet op. De NS besloten daarom iedere kant van het viaduct te voorzien van zes extra verkeersborden.

 11. Algemeen Dagblad, 11 september 2002, '11 september in cijfers'.
  37: Percentage van geênqueteerden in VS dat zegt vandaag een bezoek te brengen aan herdenkingsceremonies.
 12. NRC Handelsblad, 14 september 2002, '37 Producten bij Rumsas' vrouw', Sport.
  In de auto van de op 28 juli aangehouden Edita Rumsas zijn 37 verschillende producten aangetroffen. Dat meldde vrijdag de Franse sportkrant l'Equipe, die de lijst heeft gepubliceerd. Behalve om aspirines en vitaminepreparaten gaat het vooral om anabolica en hormonen. L'Equipe meldde dat de 37 producten nooit kunnen worden gebruikt in een logische therapie. De echtgenote van de Litouwse wielrenner Raimundas Rumsas werd door de Franse douane aangehouden. De renner en zijn vrouw, die nog altijd in een Franse cel verblijft, houden vol dat de producten bestemd waren voor Edita's moeder.
 13. NRC Handelsblad, 18 september 2002, 'PSV viert gelijkspel als overwinning', Sport.
  [...] PSV deed zichzelf tekort in het bouwvallige stadion van Auxerre. Met 37 terugspeelballen en oeverloos schaakvoetbal toonde de koploper van de Nederlandse competitie vooral in de eerste helft te veel ontzag voor de koploper van de Franse competitie. Beide ploegen kregen in anderhalf uur nog geen handvol kansen. De doelpuntloze remise was misschien geen reden voor enthousiasme, wel een vorm van rechtvaardigheid.
 14. Algemeen Dagblad, 25 september 2002, 'King James beoogd opvolger van Air Jordan', Bert van der Linden.
  Het is in het Amerikaanse basketbal al vaak geroepen, maar nu schijnt het echt waar te zijn: de nieuwe Michael Jordan is in aantocht. Zijn naam: LeBron James, een supertalent van 17 jaar. [...] "Ik kijk al 37 jaar lang naar highschool-spelers, maar hij is de beste basketballer van die leeftijd die ik ooit heb gezien", zegt Vaccaro. "Hij kan alles, hij is zo speciaal." [...]
 15. Elsevier, 5 oktober 2002, 'Twee Korea's', Peter van Nuijsenberg.
  Noord- en Zuid-korea, ooit één land, werden gescheiden door een burgeroorlog (1950–1953). Het Noorden werd communistisch, het Zuiden werd democratisch en kapitalistisch. De twee landed zijn formeel nog in oorlog. De grens wordt bewaakt door een miljoen Noord-Koreaanse militairen, tegenover achthonderdduizend Zuid-Koreaanse soldaten, gesteund door 37 duizend Amerikanen.
 16. Elsevier Science Today, 9 October 2002, 'Elsevier Business Information changes to Reed Business Information'.
  [...] Reed Business Information is part of Reed Elsevier Group plc. The group employs 37,000 people, including approximately 22,000 in North America. [...]
 17. De Telegraaf, 20 september 2002, 'Nationale trappenloop'.
  Zwoegende medewerkers van Nationale-Nederlanden zijn op weg naar de top. De top van hun kantoorpand, wel te verstaan. In het 150 meter hoge gebouw Delftse Poort te Rotterdam werd afgelopen zaterdag voor de achtste keer de nationale trappenloop gehouden, een wedstrijd van bijna 1500 meter over 745 treden en 37 etages. [...]
 18. Algemeen Dagblad, 9 oktober 2002, 'AD Internet Top 10'.
  7. (1) Rijscholen. Alle rijscholen van Nederland, hun slaagpercentages en nog meer gegevens. In Apeldoorn slaagt 52% van de kandidaten al de eerste keer, in Zaandam maar 37%.
 19. Het Financieele Dagblad, 30 oktober 2002, 'Val van kabinet-Balkenende kost de burger een lieve duit', R. Roerink.
  Amsterdam - Vervroegde verkiezingen zijn een desillusie voor de 1,6 miljoen LPF-stemmers. Voor de ganse bevolking is het een kostbare aangelegenheid. Bedrijven als TPG en de Ster profiteren.
  [...]
  De vertrekkende kamerleden kunnen aanspraak maken op (ten minste) 80% van hun salaris in het eerste en 70% in het tweede jaar na vertrek. Het bruto jaarsalaris van kamerleden bedraagt euro 88.012,12.
  Stel dat dertig kamerleden het veld ruimen na 22 januari. De ervaring leert dat werkgevers niet zitten te springen om de oud-parlementariėrs. Na de verkiezingen in 1998 heeft 88% van hen gebruikgemaakt van de wachtgeldregeling. Uitgaande van eenzelfde percentage moet bij het vertrek van dertig kamerleden na de verkiezingen euro 3,5 mln aan wachtgeld worden betaald. Daarmee komt de rekening van de directe kosten voor de verkiezingen op euro 37 mln.
  [...]
 20. Het Parool, 16 november 2002, 'Toe-bie-doe-bie-ba-doe...pure bebop!', Peter van Brummelen.
  Jean 'Toots' Thielemans (1922) is muzikant. Wereldberoemd werd hij vooral als bespeler van de chromatische mondharmonica. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag tourt hij door Nederland met de Amerikaanse pianist...
  [...]
  "Dat was in Amerika in een tijd dat ik wat vaker thuis wilde zijn en daarom vooral studiowerk deed. Ik pakte alles aan. Drie uurtjes voor een plaatopname van Tony Bennett, meteen daar achteraan een uurtje werken aan een sigarettenreclame. Op een dag kreeg ik een telefoontje: 'Toots, can you come to Fine?' Fine, dat wist iedere muzikant in New York, waren de Fine Studio's op de hoek van de 75ste straat en 6th Avenue. Ik moest zwoel mijn gitaar als mondharmonica meenemen. In tien minuten stond het thema voor een nieuwe kinderserie erop. Veertig jaar later hoor je die tune nog iedere dag over echt de ganse wereld. En wat denkt u dat ik ermee heb verdiend? Zevenendertig dollar, meneer. Union-tarief, maar extra laag omdat het een educational program was."
  [...]
 21. Het Parool, 20 november 2002, 'Ikea show compleet ingerichte huizen', Caroline Abcouwer.
  [...]
  Maar bij de zelfverzekerde alleenstaande man – strak interieur, met complete keuken, badkamer en slaapkamer op 37 vierkante meter – hangen de overhemden netjes in de kast. Echte Ikea-hemden, met trendy ingeslagen gordijnringen die de shirts duidelijk als decoratiemateriaal moeten markeren.
  [...]
 22. Spits, 3 december 2002, 'Recordaantal daklozen NY'.
  New York – De economische stagnatie heeft het aantal daklozen in de VS omhoog gejaagd, maar nergens is de nood zo hoog als in New York, de grootste stad van het land. Gemiddeld brengen daar minstens 37.000 mensen de nacht door in opvanghuizen voor daklozen, een absoluut record.
  [...]
 23. The Wisdom of Hendrik W. Lenstra, Jr., www.math.umt.edu/~magidin/lenstra.html.
  "You take Z, and you choose your favorite prime number, which is 37."
 24. Elsevier, 7 december 2002, 'Dikketantekee', Marijke Hilhorst.
  [...] Een gemiddelde van 37 is bij het Groot Dictee niet ongewoon. En dat is wat ik kwalijk vind, want dat is ontmoedigend. Scholieren zullen hun leraar onder de neus wrijven dat niemand de proef er foutloos van afbrengt: het kamerlid niet, noch het soapsterretje en zelfs de taalkundige niet. [...]
 25. Chocolate cookies with 37% chocolate chips.

  Chocolate cookies

Contributors
Examples, part 1
Examples, part 2
Examples, part 3
Examples, part 5
Examples, part 6
Examples, part 7
Recent examples
Code of the Lifemaker